Selvmordstanker. Modelfoto. Prøv ViTales Terapi, Hillerød

Gør en psykopat eller en narcissist livet surt for dig?

Oplever du, at en psykopat eller en narcissist i din familie eller nærmeste omgangskreds taler nedsættende til dig eller om dig, bruger negative, dumsmarte, syrlige kommentarer overfor dig eller ligefrem forfølger dig, så læs videre og gør noget ved det.

Der kan være mange indgangsvinkler til denne nedsættende behandling af dig, det kan f.eks. være:

  • dine meninger, holdninger
  • måden du lever dit liv på
  • en anden moralkodeks end dem der generer dig
  • dit valg af uddannelse eller erhverv
  • dit valg af fritidsinteresserer og ting du interesserer dig for
  • måden du udfører praktiske opgaver på i hjemmet eller udenfor
  • og tusind andre ting, som kun fantasien kan sætte grænser for

Livet er kort, og det er meningen, at vi skal sørge for at have det godt, mens vi er her. Derfor skal du ikke finde dig i at blive behandlet sådan. Heller ikke selvom der er tale om familie eller venner tæt på.

Jeg har selv i mit liv oplevet, hvordan en psykopat eller en narcissist til sidst kan blive så stor en plage i en ens liv, at man selv er ved at gå ned på det. Og så er man gået alt for langt.

Du har et valg. Du kan fravælge de mennesker i dit liv som generer dig og forpester din tilværelse. Den eneste måde du kan løse det på, er at bede dem holde sig væk fra dig og selv undgå at omgive dig med dem.

Det kan være vanskeligt, hvis der er tale om mennesker i din familie. Men du er nødt til at gøre noget ved det, hvis ikke dit liv skal ende som et mareridt for dig selv, med de omkostninger det har for dig og din eventuelle ægtefælle, dine børn med flere.

Du skal vide, at der ikke findes særligt mange behandlingsmuligheder for en psykopat eller en narcissist. Derfor er det dig der skal handle. Du skal holde dig langt væk fra vedkommende.

Til gengæld er der hjælp og støtte at hente for den, som det går ud over. Tag kontakt med Helge Jørgensen og få en god snak om dine muligheder.

“Livet er kort, og det er meningen, at vi skal sørge for at have det godt, mens vi er her”

ViTales Kognitiv Terapi
v. Helge Jørgensen
Tolvkarlevej 40
3400 Hillerød
Telefon 53 65 46 17